Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia se implică în conflictul Nagorno-Karabah: Ministrul de externe Mevlut Cavusoglu, în vizită în Azerbaidjan pentru a reconfirma susținerea țării sale

www.reuters.com
mevlut

Ministrul afacerilor externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a sosit duminică în Azerbaidjan, în plin conflict cu Armenia asupra Nagorno-Karabah, pentru a da asigurări cu privire la susţinerea acordată de ţara sa Azerbaidjanului, la o zi după ce Armenia a cerut sprijin din partea Rusiei, informează AFP, potrivit AGERPRES.

"Suntem din nou la Baku, cu fraţii noştri, pentru a reînnoi sprijinul nostru solid acordat Azerbaidjanului drag şi a face schimb de opinii asupra ultimelor evoluţii în Nagorno-Karabah", a anunţat Cavusoglu pe Twitter.

Sâmbătă, prim-ministrul armean Nikol Paşinian i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să înceapă consultări "urgente" cu privire la ajutorul pe care Rusia îl poate oferi pentru a asigura securitatea ţării sale, invocând pactul de securitate colectivă dintre cele două ţări. În scrisoarea sa, Paşinian a declarat că luptele se apropie de graniţele armene şi a acuzat din nou Turcia că sprijină Azerbaidjanul.

Atac sângeros în oraşul canadian Quebec - 7 victime! Poliţia a anunţat că a arestat un suspect

Rusia a răspuns că ea va acorda Armeniei tot sprijinul necesar în cazul în care confruntările vor ajunge pe teritoriul armean, dat fiind că pactul de apărare nu se extinde şi asupra regiunii separatiste Nagorno-Karabah. Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a precizat că vor fi discutate "formate concrete" pentru asistenţă.

Din 27 septembrie, forţele azere şi cele din Nagorno-Karabah susţinute de Erevan se confruntă din nou. Până acum, trei încercări de armistiţiu umanitar au fost spulberate.

Nagorno-Karabah a făcut secesiune faţă de Azerbaidjan în anii 1990, după un război soldat cu 30.000 de morţi şi sute de mii de persoane strămutate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.