Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia se laudă că a lichidat 38 de militanți kurzi: Bombardamente masive în nordul Irakului

kurzi siria

Forţele aeriene turceşti ''au neutralizat'' 38 de militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în nordul Irakului în ultimele trei zile, a anunţat luni armata, citată de agenţia Xinhua.

Cei 38 de militanţi ai PKK au fost ''neutralizaţi'' în cursul unor lovituri aeriene întreprinse în regiunile Gara, Zap, Hakurk şi Avasin-Basyan din nordul Irakului, a precizat armata turcă într-o postare pe Twitter.

Citește și: A demisionat din partid și va candida la prezidențiale! Despre cine e vorba

În cursul operaţiunii aeriene au fost distruse de asemenea depozite de arme şi muniţii, precum şi adăposturi ce aparţineau miliţiei kurde, a adăugat armata.

Xinhua precizează că autorităţile turce folosesc deseori termenul ''a neutraliza'' în cazul militanţilor care s-au predat, au fost ucişi sau au fost capturaţi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Prețul acestor alimente și servicii a explodat! Anunț de ultimă oră

PKK, considerată drept organizaţie teroristă de către Turcia, SUA şi Uniunea Europeană, s-a străduit să instaureze un stat independent kurd prin forţa armată începând din anii 1970.

De la începutul acestui an, Turcia şi-a intensificat loviturile aeriene şi operaţiunile terestre pentru a lupta împotriva militanţilor PKK în nordul Siriei şi al Irakului.

Citește și: Victor Ponta desființează cel mai important proiect al Guvernului PSD-ALDE! ‘Cel mai mare furt din 28 de ani de existență a României democratice’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.