Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia susţine că diferenţele de opinie faţă de Moscova nu vor afecta achiziţionarea sistemelor de rachete ruseşti S-400

www.b1.ro
sisteme antiaeriene s-400

Ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu a susţinut sâmbătă, la Munchen, că diferenţele de opinie faţă de Moscova în legătură cu situaţia din Siria nu trebuie să afecteze relaţiile dintre Turcia şi Rusia sau contractul de achiziţionare a sistemelor de rachete ruseşti S-400 de către partea turcă, transmite Reuters, care citează agenţii de presă ruse, anunță AGERPRES.

''Nu ne putem schimba poziţiile bazate pe principii pe care le avem sau politica noastră din cauza unor dezacorduri individuale cu o ţară sau alta. Nu trebuie să lăsăm ca problemele din Siria să ne submineze relaţiile şi cooperarea'', a spus Cavusoglu după o întrevedere avută cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în marja Conferinţei privind Securitatea de la Munchen.

Citeşte şi: BOMBĂ! Avocaţii mergeau cot la cot cu clienţii lor la licitaţiile deturnate - Avocaţi din Bucureşti şi Galaţi, printre inculpaţii din dosarul 'Executorii'

Turcia, ţară membră a NATO, a achiziţionat rachete S-400, decizie care a provocat tensiuni cu SUA, întrucât Washingtonul consideră că aceste sisteme sunt incompatibile cu cele ale NATO şi că, în procesul de instrucţie desfăşurat de specialiştii ruşi în Turcia, aceştia ar putea afla secrete tehnologice ale avionului american F-35.

Drept rezultat, SUA au oprit livrările acestui aparat către Turcia şi au exclus această ţară din programul său de producţie.

Citește și: Dacia lansează primul model de autovehicul electric produs în România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.