Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcia trimite Greciei o nouă cerere de extrădare a celor opt militari

Ministerul Justiţiei turc le-a trimis autorităţilor de la Atena o nouă cerere de extrădare a celor opt militari refugiaţi în Grecia după tentativa de lovitură de stat din Turcia de la jumătatea lunii iulie 2016, a anunţat vineri canalul de televiziune CNN Turk, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Curtea Supremă a Greciei a decis joi să respingă prima cerere de extrădare a celor opt militari turci trimisă de Ankara.

Citeşte şi: Avion PRĂBUȘIT în Australia: Două persoane au murit sub privirile a mii de oameni - VIDEO

Decizia a fost denunţată în termeni fermi de Ministerul de Externe turc, care a apreciat că este vorba despre o măsură 'motivată de considerente politice'. ''Încă o dată Grecia, aliat şi vecin, nu şi-a îndeplinit angajamentele elementare de luptă împotriva terorismului'', a menţionat diplomaţia turcă, acuzând Atena şi de adăpostirea unor grupări de extremă stânga şi militante kurde care au întreprins atacuri în Turcia.

Potrivit AFP, autorităţile turce au emis joi mandate de arestare pe numele celor opt militari refugiaţi în Grecia după puciul eşuat din luna iulie.

Conform unei surse judiciare elene, în decizia sa de joi Curtea Supremă de la Atena a dat curs cererii din rechizitoriul Parchetului, care sublinia absenţa garanţiilor din partea Turciei privind un proces corect şi echitabil. Preşedinta instanţei a precizat că extrădarea nu a fost autorizată din cauza riscului ca militarii să fie torturaţi în Turcia.

Instanţa supremă a dispus punerea în libertate a celor opt cetăţeni turci, aflaţi în detenţie provizorie după ce în data de 16 iulie au aterizat cu un elicopter militar pe un aeroport din nordul Greciei. Ei au negat în repetate rânduri orice implicare în tentativa de lovitură de stat, declarând că au luat decizia de a fugi din ţară de teama represaliilor îndreptate împotriva unor militari, după ce regimul a restabilit controlul asupra situaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.