Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcii au dat verdictul în cazul asasinării ambasadorului rus: Cinci condamnări PE VIAȚĂ

andrei karlov

Un tribunal din Turcia a pronunţat marţi cinci condamnări la închisoare pe viaţă în dosarul asasinării ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, în 2016, informează AFP şi Reuters.

Alţi şase inculpaţi au fost condamnaţi la detenţie pe termen mai scurt pentru "apartenenţă la o organizaţie teroristă", iar şase au fost achitaţi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu a pus ochii pe Constituție: ‘Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituției’

Potrivit televiziunii de stat TRT Haber, preluată de Reuters, trei dintre cei închişi pe viaţă au primit câte două condamnări, iar ceilalţi doi câte una singură, toate fără posibilitate de eliberare condiţionată.

Unul dintre condamnaţi a fost organizatorul atacului, iar altul - fost ofiţer al unui serviciu secret - a furnizat informaţii despre ambasador, afirmă aceeaşi sursă.

Citește și: Palmă dură primită de România de la CEDO

În 2018, au fost inculpaţi în dosarul asasinatului 28 de suspecţi. Procesul a început în ianuarie 2019.

Mevlut Mert Altintas, un poliţist turc în vârstă de 22 de ani, l-a ucis pe diplomatul rus pe 19 decembrie 2016, trăgând în el nouă gloanţe, la inaugurarea unei expoziţii fotografice despre Rusia. Asasinatul a fost comis în faţa jurnaliştilor, iar imaginile au fost ulterior difuzate în presa internaţională.

Citește și: Se deschid noi centre de vaccinare! Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță, șeful CNCAV

Asasinul a strigat "Allahu Akbar!" şi "Nu uitaţi Alepul!" (oraş din Siria, afectat de conflictul în care au fost implicaţi şi militari ruşi - n. red.), iar apoi a fost la rândul său ucis de focurile de armă ale altor poliţişti prezenţi.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat după numai câteva zile de la atentat că asasinul era un membru al reţelei clericului musulman Fetullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că a organizat puciul eşuat de acum cinci ani.

Citește și: Marcel Ciolacu îi transmite semnale lui Robert Negoiță: ‘Mi-aș dori să revină în partid’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.