Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turcii joacă la dublu: În timp ce Erdogan bate palma cu Putin, producătorul dronelor Bayraktar deschide fabrică în Ucraina

newsua.ru
drone Bayraktar

Producătorul turc de drone Bayraktar, Baykar Makina, va construi o fabrică în Ucraina, a declarat ambasadorul Ucrainei în Turcia, Vasily Bodnar, într-un interviu acordat RBC-Ucraina. Dronele Bayraktar au făcut ravagii în rândul forțelor ruse de la începutul războiului din Ucraina.

"Uzina va fi construită. Cu doar o săptămână în urmă, guvernul a aprobat un acord bilateral și l-a trimis Parlamentului pentru ratificare, un acord privind construcția uzinei în sine", a declarat Bodnar.

Potrivit ambasadorului, Baykar și-a creat deja o companie subsidiară în Ucraina. Această companie a cumpărat terenul pentru fabrică. Compania a dezvoltat ea însăși proiectul uzinei și intenționează să îl implementeze până la capăt, deoarece a fost aproape un angajament personal al proprietarilor companiei de a face această producție în Ucraina.

Vezi și: Îngrijorare în Occident din cauza colaborării Putin-Erdogan: Turcia ar putea fi ținta unor 'sancțiuni secundare' (Financial Times)

Decizia este politică și practică, deoarece o parte semnificativă a modelelor care vor fi produse la această uzină vor avea componente fabricate în Ucraina.

"Poate fi vorba de motoare, alte piese de schimb, roți, o mulțime de lucruri diferite pe care le avem de înaltă tehnologie și care pot fi folosite pentru aceste avioane", a declarat Bodnar.

Ambasadorul a adăugat că atât înainte de război, cât și acum, sfera tehnologiilor de apărare este unul dintre motoarele relațiilor ucraineano-turce.

"În ciuda războiului, companiile noastre continuă să își îndeplinească obligațiile. Poate nu în volume atât de mari precum cele planificate, dar ele nu abandonează această muncă, iar acest lucru arată, de asemenea, cât de responsabil este partenerul nostru, care nu lasă partea turcă singură cu problemele sale, în primul rând, în furnizarea acelor lucruri care sunt necesare pentru apărarea lor", a conchis Bodnar.

Baykar este o companie privată turcă din domeniul apărării, specializată în UAV-uri, C4I și inteligență artificială. În plus, de la înființarea sa în 1986, compania s-a concentrat pe producția de piese auto, dar ulterior această direcție a fost înlocuită de proiectarea de sisteme aeriene fără pilot. În prezent, Baykar creează UAV-uri atât pentru piața internă, cât și pentru cea externă. Compania este cunoscută, în special, pentru drone de atac, cum ar fi Bayraktar TB2 și Bayraktar Akinci.

Vezi și: Erdogan anunță că cinci bănci turcești au adoptat sistemul rusesc de plăți: Plata în ruble are rolul să susțină Rusia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.