Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turicia ar putea declanșa o ofensivă la frontiera cu Siria

anadolu
avioane, turcia

Turcia a trimis medici în două din provinciile sale situate la frontiera cu Siria, după ce preşedintele Recep Tayyip Erdogan a avertizat în mai multe rânduri cu declanşarea unei ofensive militare unilaterale, potrivit dpa potrivit Agerpres.

Conform unui document al Ministerului Sănătăţii de la Ankara, consultat de dpa, medici din 19 provincii au fost detaşaţi în regiunile Sanliurfa şi Mardin pentru o lună, din 20 septembrie până în 20 octombrie.

Personalul medical va oferi "servicii de sănătate în cadrul operaţiunii militare transfrontaliere planificate în regiunea siriană de către forţele armate turce", conform documentului.

Doctorul Osman Ozturk, secretar general al Camerei Medicale din Istanbul, a declarat pentru dpa că 94 de medici din 19 provincii au fost trimişi în regiunile Mardin şi Sanliurfa.

Cei mai mulţi dintre ei au fost informaţi despre această desfăşurare rapidă joi seara, ordonându-li-se "să plece imediat", a spus el, confirmând astfel ordinul ministerului.

Preşedintele Erdogan a reiterat în cursul săptămânii avertismentul că dacă o "zonă de securitate" în nord-estul Siriei nu este stabilită până la sfârşitul lunii septembrie, Turcia va trebui să-şi aplice "propriile planuri de acţiune".

Turcia şi SUA au convenit în luna august crearea unei "zone de securitate" de-a lungul frontierei siriene. Ankara doreşte ca miliţiile kurde siriene sprijinite de SUA să fie îndepărtate din zonă, iar Erdogan afirmă că 3 milioane de refugiaţi sirieni ar putea fi instalaţi acolo.

Ankara a acuzat în repetate rânduri Washingtonul că trage de timp cu privire la această zonă, deşi cele două părţi au efectuat cinci patrulări aeriene împreună şi una combinată la sol.

Ozturk a spus că medicii ar putea de asemenea să fie trimişi în provinciile Sirnak şi Hakkari, la graniţa cu Irakul. Turcia atacă regulat poziţii ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din nordul Irakului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.