Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turismul în Uniunea Europeană începe și își revine arată Oficiul European de Statistică

Profimedia
turcia turism plaja

Turismul a fost sever afectat de pandemia de coronavirus (COVID-19) în 2020 în condiţiile în care numărul înnoptărilor în unităţile de cazare turistică din Uniunea Europeană a scăzut cu 52%, comparativ cu 2019, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Caracterul sezonier are întotdeauna un impact semnificativ asupra turismului. Pe lângă scăderea generală din sectorul turismului în 2020, diferenţele sezoniere au devenit şi mai pronunţate. Sezonul aprilie-iunie a fost neobişnuit de calm în 2020, din cauza restricţiilor de călătorie şi a altor măsuri luate ca răspuns la pandemie. Mai puţin de 3% din toate înnoptările din 2020 în unităţile de cazare turistică din Uniunea Europeană au fost în aprilie şi mai, în timp ce procentul pentru aceste două luni în 2019 a fost de 15%.

Sezonul de vârf din timpul verii, iulie şi august, a reprezentat 42% din toate înnoptările din 2020 în unităţile de cazare turistică din Uniunea Europeană, faţă de 32% în 2019, în urma atenuării restricţiilor în cele mai multe state, conform agerpres.

Impactul pandemiei asupra turismului în toamna anului trecut a fost mai puţin pronunţat decât declinul dramatic din primăvară. Procentul înnoptărilor în perioada octombrie-decembrie 2020 în unităţile de cazare turistică din Uniunea Europeană a scăzut la 13%, faţă de 20% în octombrie-decembrie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.