Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turismul şi agricultura, cele mai rentabile domenii pentru investiţii.

teren-agricol
Cele mai rentabile domenii sunt turismul sau agricultura, unde antreprenorii au la dispoziție numeroase programe europene.

În următorii șase ani, întreprinderile mici și mijlocii vor putea fi finanțate și din fonduri europene. Bruxelles-ul a alocat peste 3 miliarde de euro pentru IMM-uri, bani care pot fi accesați pentru dezvoltarea firmelor.

„IMM-urile vor fi finanțate din fonduri europene, iar zonele sunt extrem de largi, de la politica de coeziune, energie, mediu, servici pe diferite zone, în special pe competivitate, până la zona agricolă”, a declarat Leonard Orban, consultant pe fonduri europene.

Cei care vor să-și deschidă o afacere pe bani europeni ar trebui să investească în turism, spun economiștii. Vor avea numai de câștigat, deoarece România are un mare potențial în acest domeniu.

„România are un potențial foarte mare și în domeniul turismului și tinerii ar putea specula acest domeniu. Pot face agenții de turism, ghiduri turistice, pentru că la acest capitol România e destul de deficitară”, a declarat economistul Lucian Fanea.

Agricultura este un alt domeniu în care investitorii pot avea succes. Pe acest segment sunt disponibile atât fonduri europene, cât și de de la Guvern.

Cea mai bună soluție în acest moment sunt fermele mixte.

Uniunea Europeană a pus la dispoziția României, pentru exercițiul finaciar 2014-2020, peste 9 miliarde de euro pentru investiții în proiectele de infrastructură. Potrivit eufinantare.info, peste 6 miliarde de euro vor putea fi accesați prin Programul Operațional Regional. Cele mai mici sume au fost alocate pentru Programul Opperațional Capacitate Administrativă - 520 de milioane de euro și pentru cel de Asistențe tehnică - 300 de milioane de euro.

În total, Uniunea Euorpeană a alocat României fonduri în valoare de aproximativ 30 de miliarde de euro.

Preluare: Citynews.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.