Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turistă din Bucureşti rănită în Munţii Măcinului, salvată de pompieri

CJ Valcea, Munte

O turistă din Bucureşti care s-a rănit în timpul unei excursii în Munţii Măcinului a fost găsită şi salvată în timp scurt de pompieri, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, potrivit Agerpres.

Turista, în vârstă de 54 de ani, s-a rănit la un picior, iar prietenii ei au sunat, joi seara, la numărul unic de urgenţă 112 şi au anunţat că au nevoie de ajutor, grupul de turişti fiind găsit de salvatori în aproape două ore.

"Misiunea a fost una contratimp deoarece locaţia GPS transmisă de apelant a fost una eronată, din cauza lipsei de semnal din zonă, iar salvatorii au făcut eforturi de a localiza grupul de turişti, mai ales că era esenţial de a găsi persoana vătămată înainte de căderea nopţii", a menţionat ISU Delta.

Medicii au constatat că turista avea un traumatism la nivelul membrului inferior stâng şi i-au acordat asistenţa de specialitate necesară.

Pompierii le recomandă turiştilor să se echipeze corespunzător atunci când aleg pentru drumeţii traseele din Munţii Măcinului.

"În Munţii Măcinului, chiar dacă nu au o altitudine foarte mare, traseele sunt alunecoase, pline de pietre şi praf. Pompierii tulceni vă recomandă să aveţi încălţări adecvate traseelor turistice pe care urmează să le parcurgeţi, să vă informaţi de starea vremii şi de dificultatea traseului. De asemenea, este important să nu părăsiţi potecile şi să ţineţi minte puncte de reper pentru a le oferi autorităţilor în cazul în care aveţi nevoie de ajutor şi să aveţi suficientă apă la dumneavoastră", se specifică în anunţul ISU Delta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.