Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turiştii care îşi vor petrecere sărbătorile de iarnă în staţiunea Colibiţa vor avea parte de o serie de evenimente prin care vor descoperi tradiţiile din zonă

directbooking.ro
statiune colibita

Turiştii care îşi vor petrecere anul acesta sărbătorile de iarnă în staţiunea Colibiţa din judeţul Bistriţa-Năsăud, situată la poalele Munţilor Călimani, vor avea parte de o serie de evenimente prin care vor descoperi tradiţiile din zonă, organizate de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Turism, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de socializare "Visit Bistriţa-Năsăud", conform agerpres.

Evenimentele din cadrul proiectului "Sărbători în Colibiţa" vor avea loc în perioada 17 decembrie - 2 ianuarie şi au ca scop creşterea gradului de atractivitate al acestei destinaţii turistice şi conştientizarea factorilor implicaţi în industria turistică din zonă asupra exploatării tuturor resurselor, în beneficiul investitorilor, al localnicilor, al administraţiilor locale, dar şi al turiştilor.

La Căminul cultural din Miţa, vor fi organizate atât conferinţe susţinute de specialişti în turism, cât şi activităţi cultural-artistice, un târg de produse locale, expoziţii, iar turiştii vor fi familiarizaţi cu tradiţiile din zonă specifice Crăciunului şi Anului Nou şi vor avea ocazia să gătească mâncare tradiţională alături de localnici.

"Vor avea loc numeroase activităţi, de exemplu - de gătit mâncare tradiţională cu implicarea turiştilor, proiecţii de filme pentru copii şi nu numai, teatru, activităţi şi prezentare ale acţiunilor de voluntariat. Nu va lipsi Moş Crăciun, care va aduce cadouri copiilor din sat, iar, după Crăciun, Povestea Vinului în Mocăniţa Transilvaniei ajunge la Colibiţa - un proiect de bune practici care poate arăta cum se poate dezvolta o idee şi o comunitate în jurul ei. Avem încă multe surprize, acum se definitivează programul şi vom anunţa în timp util fiecare activitate. Acţiunile se desfăşoară respectându-se toate normele de protecţie sanitară şi vrem să îi încurajăm să participe la acţiuni atât pe turiştii care vor petrece sărbătorile la Colibiţa, cât şi pe operatorii din turism şi pe localnicii din zonă", a declarat directorul ADI Turism în Bistriţa-Năsăud, Răzvan Cerceja, citat pe pagina de socializare mai sus amintită.

În staţiunea turistică Colibiţa, aflată în jurul lacului de acumulare cu acelaşi nume, funcţionează mai multe hoteluri, dintre care trei sunt cotate cu patru stele, pensiuni turistice, unele construite în ultimii ani cu fonduri europene, dar şi cabane şi case de vacanţă care se închiriază în special de Revelion.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.