Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turiștii fug de pe Everest de teama pandemiei de coronavirus

www.wikipedia.org
Everest, Himalaya

Turiştii care se află în Nepal pe trasee din munţii Himalaya, inclusiv pe Everest, au început să-şi abandoneze excursiile în urma unor telefoane de urgenţă primite din partea companiilor organizatoare de drumeţii, potrivit DPA.

Sute de turişti care au obţinut autorizaţie de escaladă înainte ca Nepalul să anuleze eliberarea permiselor din cauza temerilor legate de coronavirus se află încă pe masivul Everest şi pe celelalte trasee importante.

"Unul după altul, grupurile abandonează traseul din cauza panicii provocate de coronavirus", a declarat pentru DPA - din oraşul Namche Bazaar - Nima Dawa, ghid în cadrul Global Challenge, o companie cu sediul în Marea Britanie, care conduce un grup de turişti britanici către tabăra de bază de pe Everest.

Balram Shrestha, manager în cadrul Himalayan Encounter, o agenţie de drumeţii cu sediul în Australia, a spus că circa 150 de turişti din partea companiei sale, în principal australieni şi europeni, se află încă în regiunea Everest şi pe alte trasee.

''Aducem înapoi 14 turişti olandezi de pe Everest astăzi. Ceilalţi vor fi aduşi pe rând şi trimişi acasă înainte de anularea masivă a zborurilor'', a spus Shrestha.

Pe lângă excursionişti, sute de cărăuşi, ghizi şi mici antreprenori care se aflau acolo în aşteptarea sezonului de vârf, se întorc de asemenea în număr mare.

Având în vedere izolarea geografică a regiunii, companiile care organizează expediţii trimit şerpaşi ca să instaleze corzile, corturile şi să facă restul aranjamentelor necesare pentru sezonul de escaladă, care începe de obicei la sfârşitul lui aprilie şi durează până la sfârşitul lui mai.

Turismul este o sursă importantă de venituri pentru Nepal, care a trebuit, din cauza pandemiei de coronavirus, să suspende brusc campania Visit Nepal 2020, ce avea ca scop atragerea a 2 milioane de turişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.