Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turiştii sunt sfătuiţi să nu călătorească în insula Puerto Rico devastată de uraganul Maria

twitter.com
uragan maria

Directorul Agenţiei de Turism din Puerto Rico, José Izquierdo, a declarat marţi că descurajează călătoriile în această insulă din Caraibe ca urmare a devastărilor produse de uraganele Irma şi Maria, relatează EFE. "Nu recomandăm turiştilor să vină acum în Puerto Rico deoarece condiţiile nu sunt cele mai bune. Trebuie să 'refocalizăm' mesajul pentru ca, odată ce vor trece toate acestea, oamenii să ştie că Puerto Rico va fi pregătit să-i primească în sezonul de vârf", a spus responsabilul turismului.

José Izquierdo a subliniat că în prezent nu există capacitate pentru a primi oaspeţi în hoteluri având în vedere că practic toate sunt rezervate pentru personalul federal care a venit în insulă pentru a face faţă efectelor provocate de uraganul Maria. El a precizat că în următoarele trei luni Puerto Rico va fi implicat într-un amplu proces de reconstrucţie, astfel încât la sfârşitul lunii decembrie să poată primi afluenţa masivă de turişti veniţi în principal din SUA.

Zeci de persoane şi-au petrecut nopţile şi chiar zilele pe aeroportul din San Juan aşteptând să plece din Puerto Rico, confruntându-se cu lipsa unor servicii de bază precum apă sau curent ca urmare a efectelor uraganului Maria, care a lovit insula în urmă cu cinci zile. Disperarea pasagerilor, unii aşteptând de vineri să fugă de distrugerile provocate de Maria, se citeşte pe feţele lor ca urmare a neputinţei şi incertitudinii cu privire la ziua în care vor putea pleca din insulă. Printre obiectivele vizitei acestor persoane se află mai ales urgenţele familiale şi nevoia de a afla dacă rudele lor sunt tefere, conform Agerpres.

Ca urmare a trecerii uraganului Maria, sistemul de electricitate şi de telecomunicaţii din Puerto Rico s-a prăbuşit şi marea parte a populaţiei a rămas izolată fără posibilitate de a lua legătura prin telefoanele mobile sau pe internet.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.