DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Turkmenistan: Gurbangulî Berdîmuhamedov și familia sa au imunitate prin lege

turkmenistan.gov.tm
Gurbangulî Berdîmuhamedov

Președintele Turkmenistanului, Serdar Berdîmuhamedov, a semnat legea conform căreia liderul național al poporului turkmen, fostul președinte al țării Gurbangulî Berdîmuhamedov și membrii familiei acestuia au imunitate.

Legea se referă, de asemenea, la proprietatea sa și la proprietățile aflate în posesia membrilor familiei, transmite Interfax, preluată de Rosbalt. Pe data de 21 ianuarie a avut loc ședința comună a parlamentului (Milli Gengeș) Turkmenistanului, la care s-a hotărât consolidarea statutului de lider național pentru fostul președinte Gurbangulî Berdîmuhamedov. Acesta a condus organul reprezentativ suprem creat al puterii populare (Halk Maslahatî, Consiliul Popular). Articolul 5 din noua lege prevede că "Liderul Național al poporului turkmen este un membru permanent al Halk Maslahatî al Turkmenistanului".

Legea prevede, de asemenea, asigurarea protecției de stat pentru liderul național și membri familiei acestuia, asigurarea de către stat a condițiilor pentru desfășurarea activității, protecția drepturilor și libertăților acestuia, a vieții a cinstei și a demnității. De asemenea, acordarea pentru Liderul Național al poporului turkmen de servicii privind serviciul, locuința, de servicii sociale, servicii de transport, de comunicații, medicale, sanatoriale, precum și sprijin material; aceste servicii sunt efectuate de organele de stat autorizate. Obstrucționarea activității legitime a liderului național, umilirea acestuia, acțiunile împotriva onoarei și demnității acestuia implică responsabilitate. Finanțarea cheltuielilor prevăzute de legea în discuție se realizează pe seama fondurilor bugetului de stat al Turkmenistanului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.