Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turkmenistan și România, proiecte comune promițătoare, inclusiv transport și energie: a fost semnat un Plan de Acțiuni pentru 2024-2025

trend.az
Turkmenistan România

Ministrul Afacerilor Externe al Turkmenistanului Rashid Meredov și ministrul român de externe Luminita Odobescu au semnat un Plan de Acțiuni pentru 2024-2025, transmite Trend.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Turkmenistan, părțile au semnat acest plan de acțiune în marja Reuniunii ministeriale UE-Asia Centrală.

La începutul discuțiilor, Odobescu a subliniat importanța strategică a regiunii Asia Centrală pentru România și a menționat că țara joacă un rol cheie în consolidarea cooperării dintre regiune și UE, iar Turkmenistanul a fost desemnat unul dintre partenerii prioritari ai României în această regiune.

Părțile au recunoscut importanța sprijinului reciproc pe arena internațională, în timp ce delegația turkmenă și-a exprimat recunoștința României pentru asistența acordată în adoptarea rezoluțiilor Adunării Generale a ONU inițiate de Turkmenistan.

În domeniul cooperării comerciale și economice, s-a acordat o atenție deosebită proiectelor comune promițătoare, inclusiv transport și energie, și în acest context au remarcat o cooperare fructuoasă în cadrul Grupului de lucru pentru energie, subliniind totodată importanța Coridorul de transport „Marea Caspică-Marea Neagră”.

Între timp, la 23 octombrie, Luxemburg a găzduit cea de-a 19-a reuniune ministerială UE-Asia Centrală, la care au participat reprezentanți ai tuturor țărilor din Asia Centrală: Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan.

Scopul principal al acestei întâlniri a fost acela de a discuta probleme de cooperare și de căutare a soluțiilor la problemele actuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.