Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneu de calificare pentru Europenele de baschet 3x3, pe faleza Cazinoului din Constanța, pe 4 şi 5 iunie

cazino constanta

Municipiul Constanţa va găzdui pentru a patra oară unul dintre turneele de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3x3, în zilele de 4 şi 5 iunie, a informat, luni, administraţia locală, notează Agerpres.

La eveniment, care este finanţat de Primăria Constanţa, vor participa şi echipele naţionale ale României, atât la masculin, cât şi la feminin.

Pentru al doilea an consecutiv, locul de desfăşurare a turneului de calificare de la Constanţa este faleza Cazinoului. În acest an, odată cu ridicarea restricţiilor sanitare, va fi permis şi accesul spectatorilor în tribune.

Fanii vor putea urmări 25 de echipe naţionale din 15 ţări, care vor lupta pentru cele cinci locuri la turneul final puse în joc la acest turneu, trei la masculin şi două la feminin. FIBA 3x3 Europe Cup 2022 va avea loc la Graz, Austria, între 9 şi 11 septembrie.

"Ne propunem să transformăm Constanţa într-un oraş al sportului, iar organizarea acestui gen de evenimente, care aduc şi promovarea pe plan internaţional a oraşului, face parte din strategia pe care am gândit-o în acest sens", a declarat viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, citat într-un comunicat de presă transmis de municipalitate.

Conform sursei citate, România nu a ratat niciun turneul final la feminin în cele şase ediţii disputate până acum, avansând în fazele eliminatorii în patru rânduri. Cea mai bună performanţă a fost medalia de argint, cucerită la Bucureşti, în 2016, cu echipa formată din Sonia Ursu, Gabriela Mărginean, Anca Şipoş şi Andra Haas.

La masculin, naţionala României a lipsit la două ediţii, Amsterdam 2017 şi Paris 2021, iar cel mai bun rezultat din istorie este titlul european obţinut la ediţia inaugurală, în 2014, de Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu şi Vasile Ştefan.

"Avem o tradiţie bogată în baschetul 3x3, rezultate precedente prin care am făcut istorie şi sperăm ca prin organizarea unor astfel de evenimente în România să ajutăm naţionalele noastre. Constanţa este centru pentru baschetul 3x3, rezultatele obţinute în ultimii ani sunt o dovadă, şi vom face în continuare tot posibilul să ne menţinem la un nivel ridicat şi de organizare şi sportiv", a declarat preşedintele interimar al CSM Constanţa, Andrei Talpeş.

Accesul spectatorilor la evenimentul din 4 - 5 iunie, care va avea loc în arena temporară amenajată pe faleza Cazinoului, este gratuit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.