Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneul 'A Head Full of Dreams' al trupei Coldplay, al treilea cel mai profitabil din toate timpurile

radiovacanta.ro
Coldplay

Turneul "A Head Full of Dreams" al trupei Coldplay, încheiat miercuri, a generat încasări de peste 500 de milioane de dolari din vânzarea de bilete şi a ocupat locul al treilea în topul celor mai profitabile turnee din toate timpurile, informează NEWS.RO, citând AFP.com.

Citeşte şi: Pleşoianu cere CEX PSD miting URIAŞ, pe modelul din Polonia: 'Ambasadele, Sufrageriile, Președintele Statului Paralel să cunoască adevărata majoritate...'

Trupa britanică a susţinut miercuri seară, în Buenos Aires, ultimul show - cu numărul 114, din cadrul turneului, în urma căruia s-a ajuns la suma de 523 de milioane de dolari din vânzarea de bilete, a anunţat, joi, compania Live Nation, care promovează trupa.

Doar două turnee au generat încasări mai mari – turneul ”360” susţinut în perioada 2009 - 2011 de trupa irlandeză de muzică rock U2, cu 784 de milioane de dolari, şi turneul "A Bigger Bang" susţinut în urmă cu un deceniu de trupa The Rolling Stones.

Acest turneu al trupei Coldplay a început în martie 2016, în Buenos Aires, şi s-a desfăşurat în prezenţa a aproape 5,4 milioane de fani, potrivit Live Nation. Trupa a vândut bilete pentu mai multe concerte susţinute în Londra, Paris, Los Angeles, Chicago, New Jersey, şi a stabilit un record de participare (67.451 de oameni) la stadionul Foro Sol, din Ciudad de México.

Coldplay, înfiinţată în 1996, este una dintre cele mai de succes trupe ale noului mileniu şi este compusă din Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman şi Will Champion. Grupul britanic a lansat şapte albume de studio, care s-au vândut în peste 80 de milioane de copii pe plan mondial. Formaţia a câştigat numeroase premii, între care se numără şi şapte premii Grammy.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.