Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneul Candidaţilor la titlul mondial se va relua pe 19 aprilie, anunţă FIDE

sah strategie surse

Turneul Candidaţilor, care a fost întrerupt în urmă cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, se va relua pe 19 aprilie, la Ekaterinburg (Rusia), a anunţat preşedintele Federaţiei internaţionale de şah (FIDE), Arkadi Dvorkovici, citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Acest turneu, care va stabili adversarul norvegianului Magnus Carlsen în viitorul meci pentru titlul de campion mondial la şah, a fost suspendat pe 25 martie 2020, după runda a şaptea, în momentul în care la conducere se aflau rusul Ian Nepomniaşci şi francezul Maxime Vachier-Lagrave, cu câte 4,5 puncte, urmaţi de rusul Aleksandr Grisciuk, olandezul Anish Giri, chinezul Hao Wang şi americanul Fabiano Caruana, fiecare cu câte 3,5 puncte, rusul Kiril Alekseenko şi chinezul Liren Ding, cu câte 2,5 puncte.

Citește și CODICELE atacului lui Băsescu la adresa DNA și susținerea SIIJ contra Direcției-Fratele și nepotul său, condamnați definitiv în spețe DNA, fiica sa ÎN AȘTEPTARE

Au circulat zvonuri legate de o posibilă mutare a turneului în capitala georgiană Tbilisi, însă FIDE a confirmat luni că meciurile se vor derula tot la Ekaterinburg, care a găzduit şi primele şapte runde.

"Cea de-a opta etapă a Turului Candidaţilor se va desfăşura pe 19 aprilie, la Ekaterinburg. Sperăm că de data aceasta totul va merge bine", a declarat Dvorkovici pentru agenţia TASS.

Ultima zi a turneului va avea loc pe 28 aprilie şi, dacă va fi necesar, în aceeaşi zi va avea loc şi meciul de departajare.

Potrivit presei, participanţii vor fi supuşi unui test pentru Covid-19 imediat după sosire, iar apoi altor două serii de teste, pe parcursul competiţiei.

FIDE a anunţat, anul trecut în septembrie, reluarea turneului la data de 1 noiembrie 2020, însă evoluţia epidemiei în Rusia şi restricţiile de călătorie au făcut imposibil acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.