Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneul celor Şase Naţiuni la rugby: Anglia s-a impus în fața Franţei

scrumhalfconnection.com
rugby

Echipa de rugby a Angliei a învins-o pe cea a Franţei cu scorul de 23-20 (13-17), sâmbătă, la Londra, în Turneul celor Şase Naţiuni, spulberând astfel visele naţionalei cocoşului galic de a izbuti primul său Mare Şlem după 2010, transmite AFP.

Citește și: Atac fără precedent la Mircea Dinescu: ‘Pușlama ordinară’

Franţa a izbutit două eseuri în prima repriză, prin mijlocaşul la grămadă Antoine Dupont şi aripa Damian Penaud, şi conducea când mai erau mai puţin de cinci minute până la final. Un al doilea eseu englez, semnat de jucătorul de linia a doua Maro Itoje, validat de arbitrajul video, a schimbat însă soarta partidei.

Francezii, care s-au impus în Italia (50-10) şi Irlanda (15-13), au disputat primul lor meci după o lună. Ei ar fi fi trebuit să primească vizita Scoţiei pe 28 februarie, însă meciul a fost amânat din pricina a 16 cazuri de Covid-19 în rândul delegaţiei Franţei, printre care doisprezece jucători şi selecţionerul Fabien Galthie.

Anglia, deţinătoarea titlului, nu avea şanse să păstreze trofeul, însă a dorit să reacţioneze după două înfrângeri în primele trei meciuri, 6-11 acasă cu Scoţia şi 24-20 în deplasare cu Ţara Galilor. Ea va juca ultimul său meci în

Irlanda sâmbăta viitoare.

Tot sâmbătă, Ţara Galilor a spulberat Italia la Roma, scor 48-7 (27-0), şi poate reuşi Marele Şlem dacă va învinge săptămâna viitoare Franţa în ultima etapă a turneului. Galezii au avut şapte eseuri în faţa unui adversar modest.

Italia a ajuns la 31 de înfrângeri consecutive în acest turneu care rămâne prea mare pentru ea (187 de puncte şi 26 de eseuri în patru meciuri) şi a oferit o replică şi mai slabă decât în precedentele partide. Ea va merge săptămâna viitoare în Scoţia pentru a încerca să evite a şasea lingură de lemn consecutivă.

În aceeaşi etapă a turneului, duminică are loc întâlnirea Scoţia - Irlanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.