Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turneul educațional "Refracție. Dialoguri despre autism" debutează luni, la Brașov

Autism1

Autismul, un subiect actual al societății românești, este pus în discuție prin turneul educațional "Refracție. Dialoguri despre autism", cu primul și singurul spectacol de teatru performativ cu valoare de document, ce include șase orașe din țară, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

"Refracție" este un proiect itinerant care se desfășoară în lunile septembrie și octombrie în Brașov, Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Bistrița Năsăud, Suceava și Câmpulung Muscel.

Reprezentaţia durează 50 de minute, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Piesa "Refracție" se adresează în primul rând familiilor persoanelor cu tulburare de spectru autist, elevilor, studenților în formare, cadrelor didactice, specialiștilor implicați direct sau indirect în problematica autismului, autorităţilor publice locale, ONG-urilor, dar și publicului larg interesat de astfel de evenimente, arată inițiatorii.

În fața spectatorilor, reprezentația este susținută de actrița Nicoleta Lefter, coregrafa Silvia Călin și de elevul Andrei Ostrowski, în vârstă de 14 ani. Proiectul unic pe scena din România are la bază un efort susținut de cunoaștere a percepției copiilor și adulților cu autism, oferind astfel publicului ocazia de a înțelege mai bine universul interior al acestora și modul în care fiecare dintre noi interacționează cu lumea din jur.

Fiecare reprezentație este urmată de discuții cu publicul, moderate de un specialist din comunitatea locală implicat direct în problematica autismului, explică organizatorii. Materialele care stau la baza spectacolului au fost adunate și prelucrate de echipa proiectului și aparțin următoarelor persoane diagnosticate cu autism: Cleo (7 ani), Robert (18 ani), Dudu (11 ani), Cezar (15 ani), Manu (6 ani), Jim Sinclair (56 ani). Muzica a fost compusă special pentru acest spectacol de Alexandru Sălăgean (Dudu, 11 ani).

Demersul asociației Uma Ed România debutează luni, la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului "Sică Alexandrescu" din Brașov. Seria spectacolelor continuă la Cluj-Napoca (9 octombrie, Urania Palace), Suceava (11 octombrie, Teatrul "Matei Vișniec"), Bistrița Năsăud (12 octombrie, Centrul Cultural Dacia), Câmpulung Muscel și Câmpia Turzii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.