Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turoperator: Cumpărările online de vacanțe au crescut cu 40%

Organizatia Elena de Turism
Grecia vacanta Atica

Comportamentul românilor care își cumpără vacanța de vară încă de la începutul anului s-a modificat față de anii trecuți. Astfel, față de aceeași perioadă din 2019, de la începutul acestui an vânzările în online au crescut cu 40%, potivit unui comunicat al agenției Christian Tour, conform Mediafax.

“În general, românii sunt încă reticenți când vine vorba despre cumpărături online, mai ales dacă vorbim despre sume mai mari, așa cum sunt cele la pachetele turistice. Cifrele înregistrate în online de Christian Tour arată că turiștii încep să se obișnuiască nu doar să caute informații pe site-urile agențiilor de turism, ci și să achiziționeze efectiv vacanța din mediul online. Astfel, de la începutul anului, valoarea totală a vacanțelor cumpărate online depășește 1 milion de euro (...)”, a declarat Cristian Pandel, CEO Christian Tour, citat în comunicat.

La fel ca în offline, și în mediul online cele mai căutate vacanțe în această perioadă sunt sejururile pentru concediul de vară, în stațiuni de litoral din țară și străinătate. Astfel, clasamentul destinațiilor solicitate este condus de Antalya (Turcia), urmată de stațiuni din Grecia și Bulgaria.

Destinații cumpărate online în perioada de Early Booking sunt în Turcia, Grecia, Bl=ulgaria sau Egipt, dar și pe litoralul românesc. Valoarea medie a unui pachet achiziționat online este în jur de 1.100 de euro pentru două persoane, ușor mai ridicată comparativ cu alți ani, ceea ce înseamnă că românii și-au mărit bugetele de vacanță, transmite sursa citată.

Pe anumite destinații, precum Antalya și Egipt, unde turiștii caută și hoteluri de lux, comanda medie este de peste 1.500 de euro pentru două persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.