Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Turul Franței: Geraint Thomas, primul purtător al tricoului galben

www.agerpres.ro

Ciclistul galez Geraint Thomas este primul purtător al tricoului galben în ediția 2017 a Turului Franței, sâmbătă, la Dusseldorf (Germania), după victoria sa în prima etapă, un contratimp individual de 14 kilometri.

Coechipierul său, englezul Chris Froome, câștigătorul ultimei ediții și favorit al cursei, a încheiat pe locul 6 în această etapă marcată de căzătura și abandonul spaniolului Alejandro Valverde, pe un traseu devenit foarte alunecos din cauza ploii, anunță Agerpres.

Citește și: Turul Franței: Valverde a abandonat după ce a căzut în prima etapă

Thomas, 31 de ani, îmbracă pentru prima oară în cariera sa tricoul galben. Dublu campion olimpic pe pistă (urmărire pe echipe în 2008 și 2012), galezul, care a câștigat cursa Paris-Nisa în 2016, a fost cronometrat sâmbătă în 16 min 04 sec. El a fost urmat la cinci secunde de elvețianul Stefan Kueng (BMC Racing) și la 7 secunde de belarusul Vasil Kirienka (Team Sky).

Dintre favoriți, Froome a realizat de departe cea mai bună operațiune, comentează AFP. Sosit la doar 12 secunde de coechipierul său, el îi devansează cu peste 30 de secunde pe australianul Richie Porte și pe ceilalți pretendenți la podium.

În plus, columbianul Nairo Quintana a pierdut un coechipier prețios în persoana lui Valverde, cel care a încheiat pe locul 3 ediția din 2015 a Turului.

Duminică va avea loc etapa a 2-a, între Dusseldorf și orașul belgian Liege, lungă de 203,5 km.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.