Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TVR a rămas fără conducere: Parlamentul a respins raportul de activitate, iar Consiliul de administraţie a fost demis

camera deputatilor plen

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019.

S-au înregistrat 142 de voturi pentru şi 239 de voturi împotrivă la Raportul pe 2019, 144 de voturi pentru, 242 împotrivă şi o abţinere la cel pe anul 2018 şi 141 de voturi pentru, 247 împotrivă şi două abţineri la raportul pe 2017, potrivit agerpres.ro.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat că respingerea rapoartelor atrage demiterea de drept a Consiliului de administraţie al televiziunii publice.

"Ca urmare, Consiliul de administraţie al televiziunii publice a fost demis. (...) Parlamentul numeşte un preşedinte interimar cu un mandat bine definit pe o perioadă de 6 luni", a spus Dragu.

Liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache, a propus suplimentarea ordinii de zi pentru propunerile pentru funcţia de preşedinte interimar al Televiziunii publice.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a atras atenţia că Birourile permanente reunite trebuie să sesizeze cele două comisii de cultură pentru a audia persoanele care vor candida la această funcţie, iar Gabriel Andronache a precizat că, după discutarea şi a rapoartelor de activitate ale Societăţii de Radiodifuziune, se vor întruni Birourile permanente pentru această procedură.

În 8 aprilie, comisiile parlamentare de cultură au dat un aviz de respingere pentru aceste rapoarte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.