DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

TVR alocă 1.100.000 de lei pentru finanţarea producătorilor independenţi în 2019

televiziunea-romana-tvr

Televiziunea Română deschide sesiunea de finanţare pentru producătorii independenţi pe anul 2019, suma totală fiind de 1.100.000 de lei, potrivit news.ro.

Conform Ordonanţei Guvernului nr. 39/2005, producătorii independenţi de pe piaţa de film din România pot beneficia de suma totală de 1.100.000 lei, în următoarele condiţii: solicitanţii de finanţare din Fondul Cinematografic Naţional trebuie să fie titulari ai unui contract de credit direct cu Centrul Naţional al Cinematografiei; solicitanţii să nu aibă/să nu fi avut contract de finanţare cu TVR, contract a cărui derulare a fost viciată, suspendată sau întreruptă din cauze neimputabile finanţatorului; filmele de ficţiune de lung metraj şi documentarele de lung metraj pentru care se solicită finanţare trebuie să se afle în perioada de postproducţie.

Finanţatorul va departaja solicitările în funcţie de îndeplinirea condiţiilor enunţate mai sus şi numai după: analiza sinopsisului, treatmentului, scenariului; vizionarea unei secvenţe de 15’ din film; primirea acceptului din partea producătorului privind limita superioară a finanţării, care nu va depăşi 7% din suma totală de 1.100.000 de lei alocată pentru finanţări; încadrarea documentarelor de lungmetraj finanţabile, în cel mult 1/3 din suma totală de 1.100.000 lei, alocată pentru finanţări.

Citește și: Taylor Swift este supărată că nu mai are voie să cânte vechile hituri la Premiile Muzicale Americane

La încheierea contractelor de finanţare, cu termene de plată integrală până la data de 31 decembrie 2019, cesionarea drepturilor de difuzare constituie avantaj.

Proiectele pentru care se solicită finanţare trebuie depuse la Registratura Televiziunii Române, intrarea din strada Ermil Pangrati nr. 28, într-un plic, cu menţiunea „Finanţare conform OG nr. 39/2005”.

Fiecare proiect trebuie să fie însoţit de: declaraţie pe proprie răspundere din care să reiasă că solicitantul este titularul unui contract de credit direct aflat în derulare cu Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), cu menţionarea numărului şi a datei la care s-a încheiat contractul; scenariu (3 exemplare), treatment (6 exemplare), sinopsis (6 exemplare), plan de producţie (6 exemplare), plan financiar (6 exemplare); o secvenţă de 15' din film, pe suport DVD (2 buc.).

Data limită pentru depunerea proiectelor este marţi 26 noiembrie, ora 12.00.

Până în prezent, TVR a finanţat peste 140 de filme, din toate genurile cinematografice, producţii semnate de regizori debutanţi sau consacraţi, multe dintre acestea fiind premiate la festivaluri de anvergură.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.