Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

TVR va transmite Eurovision 2017 și Campionatele Mondiale de Fotbal 2018 și 2022

tvr isi schimba directorii

Televiziunea Română şi European Broadcasting Union (EBU) au ajuns la un acord prin care să facă posibilă difuzarea de către postul public a Concursului Internaţional Eurovision, dar şi a următoarelor două Campionate Mondiale de Fotbal: ediţiile 2018 şi 2022. Astfel, TVR va transmite Eurovision 2017, după ce a fost exclusă la ediția din 2016.

Problemele dintre TVR şi EBU durează de câţiva ani, din cauza datoriilor acumulate de televiziune. Din acest motiv, EBU a eliminat Televiziunea Română din ediţia 2016 a Eurovision. Pe fondul acestor probleme financiare, SRTv a negociat cu reprezentanţii EBU, astfel încât datoriile istorice (aproximativ 10 milioane de euro) să fie plătite în maximum trei ani, iar plăţile la zi s-au stabilit pentru competiţiile deja contractate până în anul 2022.

EBU va susţine TVR şi printr-o consultanţă de înalt nivel, fără costuri, realizată de profesionişti de anvergură europeană, care îşi vor începe de săptămâna viitoare misiunea la Bucureşti. Documentele care vor reieşi din această consultanţă vor fi puse la dispoziţia oficialităţilor dar şi, în mare măsură, la dispoziţia publicului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.