Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Twitter îi suspendă lui Kanye West contul după lauda adusă lui Adolf Hitler

france24.com
kanye west

Ye, rapperul cunoscut anterior sub numele de Kanye West, a fost suspendat de pe Twitter după ce a distribuit un desen care amestecă o svastică cu Steaua lui David, la doar câteva ore după ce l-a lăudat pe Adolf Hitler și pe naziști într-un interviu, relateză The Guardian.

Ye a fost unul dintre mai mulți utilizatori de profil înalt ai Twitter ale căror conturi au fost interzise sau restricționate pe platformă, care apoi și-au restabilit conturile după ce miliardarul Elon Musk a preluat funcția de proprietar. Ye a revenit pe platformă la 21 noiembrie, după ce anterior fusese restricționat pentru că a postat un mesaj antisemit.

Musk a descris anterior abordarea sa privind moderarea conținutului astfel: "Dacă ai îndoieli, lasă discursul să existe".

Joi seară, Ye a distribuit imaginea svasticii peste Steaua lui David, un simbol al iudaismului. Tweetul a fost șters în scurt timp.

"Să ne amintim întotdeauna că acesta este ultimul meu tweet", a scris Ye, postând o imagine deloc măgulitoare cu Musk pe jumătate dezbrăcat pe un iaht.

"Este în regulă", a răspuns Musk. "Asta nu este", a scris el pe tweetul cu svastica ștearsă.

Rapperul a început apoi să posteze pe Truth Social, platforma de socializare inițiată de fostul președinte american Donald Trump, împărtășind mesaje text presupuse a fi de la Musk, în care miliardarul părea să încerce să se înțeleagă cu el cu privire la tweet.

"Îmi pare rău, dar ai mers prea departe. Aceasta nu este dragoste", a scris Musk.

"Cine te-a făcut pe tine judecător", i-a răspuns Ye. El a împărtășit apoi o captură de ecran a contului său de Twitter care arată că i s-a interzis să mai posteze pe Twitter timp de 12 ore pentru că a încălcat regulile platformei.

Musk a confirmat suspendarea lui Ye. "Am făcut tot ce am putut. În ciuda acestui lucru, el a încălcat din nou regula noastră împotriva incitării la violență. Contul va fi suspendat", a scris el.

Vezi și: Kanye West șochează în ultimul său interviu: 'Iubesc naziștii... Îmi place Hitler'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.