Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tyson Fury şi-a păstrat centura de campion mondial la categoria grea, versiunea WBC, învingându-l pe americanul Deontay Wilder prin KO

 Tyson Fury

Britanicul Tyson Fury şi-a păstrat centura de campion mondial la categoria grea, versiunea WBC, învingându-l pe americanul Deontay Wilder prin KO în repriza a 11-a, la capătul unuia dintre cele mai spectaculoase meciuri din istoria boxului, care a avut loc sâmbătă seara la Las Vegas, conform agerpres.

Fury, în vârstă de 33 ani, neînvins în 32 de lupte ca profesionist, l-a trimis de trei ori la podea pe Wilder, ultima oară în runda a 11-a (penultima), când a pecetluit soarta acestei confruntări, după o serie de lovituri puternice aplicate adversarului. Britanicul a fost la rândul său numărat de două ori pe parcursul meciului, dar a reuşit să revină de fiecare dată.



Cei doi pugilişti s-au înfruntat pentru a treia oară sâmbătă seara. Primul lor meci, desfăşurat în decembrie 2018, s-a încheiat nedecis, în timp ce al doilea duel a fost câştigat fără drept de apel de britanic, în februarie 2020.

Tyson Fury a avut o bursă garantată de 10 milioane de dolari, care poate creşte până la 15 milioane de dolari graţie drepturilor de televizare, în timp ce Deontay Wilder (35 ani) a avut garantată suma de 8 milioane de dolari, la care se pot adăuga alte 3 milioane de dolari din drepturile tv.

La gala de la Las Vegas au asistat 15.820 de spectatori, printre care s-au numărat fostele staruri NBA Magic Johnson şi Shaquille O'Neal.

Campionul britanic l-ar putea înfrunta acum pe ucraineanul Oleksandr Usik, într-un meci pentru unificarea titlurilor la categoria grea. Usik a produs o mare surpriză luna trecută, când l-a învins pe britanicul Antony Joshua, deposedându-l de centurile de campion WBA, WBO şi IBF, la capătul unei lupte desfăşurate pe stadionul echipei de fotbal Tottenham Hotspur, în faţa a 67.000 de spectatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.