Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

U BT Cluj, învinsă în faza a doua a grupelor FIBA Europe Cup la baschet masculin

minge de baschet

Campioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, a pierdut miercuri, în deplasare, cu formaţia olandeză Donar Groningen, scor 72-92 (43-36), în cea de-a patra partidă din faza secundă a grupelor FIBA Europe Cup. Partida s-a încheiat cu reproşuri din partea antrenorilor clujeni la adresa adversarilor. Principalii marcatori ai partidei au fost Curry 23, Bruinsma 23, pentru gazde, respectiv Lapornik 21, Sakici 14, Kromah 14, pentru U BT Cluj.

În ultimele trei secunde de joc, pe atacul formaţiei U BT Cluj, jucătorul Kuti Nandor a renunţat să continue faza, fiind clară victoria adversă, şi aştepta strângerea de mână de final cu adversarii. Bruinsma, de la Donar, a luat mingea însă şi a înscris pe contraatac, faza inflamând banca formaţiei clujene, care a reclamat lipsă de fair-play. Antrenorul principal Mihai Silvăşan şi secundul Dorin Pintea au intrat în teren, arătându-i obrazul jucătorului olandez.

Partida s-a încheiat în huiduielile fanilor din Groningen. Donar Groningen a învins U BT Cluj şi în tur, cu 77-73, după care campioana României a câştigat cu Belfius Mons-Hainaut, 85-81, şi cu Keravnos, 71-67.

Campioana României are 6 puncte şi se află pe locul 2 în clasamentul grupei L, după Donar, cu 7.

Cealaltă partidă din grupă, între Mons şi Keravnos, se joacă tot miercuri seară.

U BT Cluj a încheiat grupa E preliminară pe prima poziţie, cu 11 puncte, iar conform regulamentului continuă în grupa L, adversare fiind echipele Donar Groningen (Olanda), Keravnos (Cipru) şi Belfius Mons-Hainaut (Belgia).

Următorul meci din grupa L pentru campioana României va avea loc în 31 ianuarie, pe teren propriu, cu Mons, iar ultimul, tot acasă, cu Keravnos, în 7 februarie.

Primele două clasate în fiecare din cele patru grupe ale fazei a doua se vor califica în optimile de finală, unde vor ajunge şi opt formaţii eliminate din Basketball Champions League.

U Banca Transilvania Cluj a început sezonul în Basketball Champions League, dar a fost eliminată în turul doi de formaţia germană MHP Riesen Ludwigsburg, având astfel dreptul de a continua în grupele FIBA Europe Cup.

În grupa I a competiţiei evoluează şi Vlad Moldoveanu, cu Demir Inşaat (Turcia).

Alte trei echipe româneşti – Steaua Bucureşti, CSM Oradea, CSU Sibiu – au disputat partide în preliminariile FIBA Europe Cup, dar au fost eliminate în primul sau al doilea tur. U BT Cluj a rămas astfel singura reprezentantă a României în cupele europene, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.