Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uber începe să aibă probleme mari: compania înregistrează pierderi mult peste venituri

realitatea.net
taxi uber aplicatie

Veniturile globale ale Uber, după plata șoferilor, a crescut la 2,7 milioane de dolari în trimestrul II din 2018, însă planurile de expansiune au intensificat pierderile înregistrate de companie, relatează BBC.

Citește și: Coordonatorul jandarmilor, explicație HALUCIANTĂ: de ce au fost bătuți israelienii din taxi

Pierderile Uber se află în urcare, deși au raportat o creștere anuală de 51% a veniturilor, încasările din companiile sale de taxi la nivel mondial, după plata șoferilor, a crescut la 2,7 milioane de dolari (2,1 milioane de lire) în ultimul trimestru.

Cu toate acestea, costul planurilor de expansiune în domenii cum ar fi serviciul de bike sharing și Uber Eats - afacerea cu livrare de alimente - au însemnat o creștere mai accelerată a pierderilor.

Compania a declarat că pierderile ajustate din ultimele trei luni au crescut cu 32% în trimestrul precedent, la 404 milioane de dolari.

„Investim în mod deliberat în viitorul platformei noastre: avem pariuri mari cum ar fi Uber Eats și modurile de transport ecologice ca Express Pool, e-bikes și scutere, întreprinderi emergente precum Freight și piețe cu potențial ridicat în Orientul Mijlociu și India, unde ne cimentăm poziția de lider”, a declarat Dara Khosrowshahi, directorul executiv al Uber, citată de BBC.

În luna mai, la o conferință din California, directorul executiv al platformei a declarat că business-ul de livrare a alimentelor, Uber Eats, a primit rezervări în valoare de 6 miliarde de dolari pe an și o creștere anuală de 200%.

De asemenea, potrivit unor surse ale agenției de șiri Reuters, investitorii au declarat pentru Uber Technologies Inc că ar fi înțelept să-și vândă unitatea de autoturisme care se conduc singure, după ce a înregistrat pierderi între 125 și 200 de milioane de dolari pe trimestru în ultimele 18 luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.