Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Uber înregistrează pierderi de 5,9 miliarde de dolari

intelligenttransport.com
uber

Grupul Uber a înregistrat pierderi de 5,9 miliarde de dolari, în principal din cauza participațiilor sale în alte companii, scrie BBC.

Firma a declarat că aproape toate pierderile au fost rezultatul scăderii valorii investițiilor în companii, inclusiv în doi giganți asiatici ai transportului cu mașina - Didi din China și Grab din Asia de Sud-Est.

Acțiunile Didi și Grab s-au prăbușit de la listarea la New York anul trecut.

În pofida pierderii, șeful Uber a subliniat progresele înregistrate de Uber în ceea ce privește recuperarea de pe urma impactului pandemiei.

Acest lucru a venit în contextul în care compania a declarat că numărul de călătorii efectuate a crescut cu 18% pentru cele trei luni până la sfârșitul lunii martie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Acest lucru a contribuit la creșterea veniturilor cu 136%.

Pierderea Uber în primul trimestru a urcat la 5,9 miliarde de dolari, de la 108 milioane de dolari în urmă cu un an, din cauza scăderii cu 5,6 miliarde de dolari a valorii participațiilor la alte afaceri, în principal la compania chineză de transport în comun Didi.

Cu toate acestea, Uber dispune de suficient numerar pentru a păstra aceste participații care generează pierderi și a aștepta un moment mai bun pentru a le vinde, a declarat directorul financiar Nelson Chai.

Acțiunile companiei au încheiat ședința de tranzacționare de miercuri de la New York cu 4,65% mai jos.

În 2016, în contextul în care se confrunta cu o concurență dură în China, Uber și-a vândut afacerile din cea de-a doua economie a lumii către Didi, în schimbul unei participații de 18% în firma cu sediul la Beijing.

Evaluarea Didi pe piața americană a scăzut cu peste 80% de la debutul său pe bursa din New York, în vara anului trecut, în valoare de 4,4 miliarde de dolari, informează News.ro.

La câteva zile de la listare, autoritatea chineză de reglementare în domeniul internetului a ordonat magazinelor online să nu ofere aplicația Didi, afirmând că aceasta colectează ilegal datele personale ale utilizatorilor.

În decembrie, compania a anunțat că intenționează să își retragă acțiunile de la New York și să își mute listarea la Hong Kong.

Săptămâna aceasta, Didi a dezvăluit că se confruntă cu o investigație din partea organismului de supraveghere a pieței bursiere din SUA în legătură cu oferta sa publică inițială (IPO).

În 2018, când ambele firme erau încă în proprietate privată, Uber și-a vândut afacerile din Asia de Sud-Est către Grab pentru o participație de 27,5% în compania cu sediul în Singapore.

Acțiunile Grab au scăzut puternic la debutul lor pe platforma de tranzacționare Nasdaq din New York, în decembrie anul trecut.

Evaluarea sa bursieră a scăzut cu aproape 75% de la IPO, care a fost cea mai mare listare în SUA a unei firme din Asia de Sud-Est.

Uber deține, de asemenea, o participație la firma indiană de livrare de mâncare Zomato, pe care a obținut-o în 2020 în schimbul operațiunilor Uber Eats din India.

Acțiunile Zomato și-au înjumătățit aproape valoarea de la debutul pe bursă din iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.