Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

U BT Cluj, înfrângere pe teren propriu în fața formației Prometey în penultima etapă din grupa A a 7 Days Eurocup

Facebook.com
U BT Cluj

Campioana la baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a fost învinsă miercuri, pe teren propriu, de formaţia Prometey, scor 96-87 (51-46), în penultima etapă din grupa A a 7 Days Eurocup. U BT Cluj a ratat anterior optimile, iar acesta a fost ultimul său meci pe terenul propriu în actualul sezon al EuroCup.

Principalii marcatori ai partidei au fost Căţe 17 puncte, Stipanovic 14, pentru U BT Cluj, respectiv Agada 21, pentru liderul clasamentului din grupa A, Prometey.

Pentru campioana României a jucat şi Karel Guzman, aflat sub anchetă disciplinară a clubului şi a Comisiei de Etică şi Disciplină a FRB, după comportament violent în etapa trecută din Liga Naţională, în deplasare, la CSM Oradea. El nu se află în prezent sub vreo interdicţie de joc, iar antrenorul Mihai Silvăşan a declarat că îl va susţine, în pofida greşelii sale, dar că va fi drastic penalizat financiar.

Revenind la EuroCup, după 17 meciuri în grupa A, U BT Cluj ocupă locul 9, cu un bilanţ de 5 victorii şi 12 înfrângeri (22 puncte), fără vreo şansă la calificarea în optimi.

Rezultatele U BT Cluj de până acum în grupa A sunt: 85-88 şi 79-88 cu JL Bourg en Bresse, 94-76 şi 88-80 cu Cedevita Olimpija Ljubljana, 80-85 şi 90-95 cu Umana Reyer Veneţia, 84-89 şi 75-77 cu Lietkabelis Panevezys, 91-86 şi 84-103 cu Germani Brescia, 80-95 şi 87-83 cu Frutti Extra Bursaspor, 98-82 şi 81-104 cu Joventut Badalona, 82-105 cu Prometey şi 81-84 cu ratiopharm Ulm.

În ultimul meci din grupa A, U BT Cluj va juca în deplasare, cu Ratiopharm Ulm – U, în 29 martie.

Din grupa A se ştiu deja echipele calificate în optimile de finală, adică Prometey, Joventut Badalona, Reyer Veneţia, Lietkabelis Panevezys, ratiopharm Ulm, JL Bourg, Germani Brescia, Frutti Extra Bursaspor.

Fazele eliminatorii şi finala se joacă într-o singură manşă, pe terenul echipelor mai bine clasate la încheierea sezonului regulat. Câştigătoarea 7 Days Eurocup va avea drept de joc în sezonul următor al Euroligii, cea mai puternică competiţie de baschet din Europa.

În stagiunea trecută, U BT Cluj a jucat sferturi de finală în Basketball Champions League, performanţă care i-a adus acceptarea în EuroCup, a doua competiţie continentală, după Euroligă.

Doar două echipe româneşti au mai participat în EuroCup, CSU Asesoft Ploieşti (în sezoanele 2007-2008, 2013-2015), respectiv Steaua Bucureşti (2015-2016).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.