Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a ajuns la fundul sacului: decizia luată pentru a sprijini financiar războiul

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Ucraina a început vineri să scoată la licitaţie o colecţie de jetoane nefungibile (NFT-uri), într-o extindere a unei activităţi de strângere de fonduri sub formă de criptomonede, despre care Kievul spune că a strâns deja peste 65 de milioane de dolari pentru efortul său de război, transmite Reuters.

Colecţia ”Meta History: Museum of War” este o serie de imagini digitale - inclusiv siluete de avioane de război, capturi de ecran de ştiri şi o imagine în stil desen animat a unei explozii - fiecare marcând o zi diferită a conflictului, informează News.ro.

Ministerul Transformării Digitale al Ucrainei a început să facă apel pentru donaţii în jetoane digitale precum bitcoin şi eter la trei zile după ce Rusia şi-a lansat invazia, pe care Moscova o numeşte ”operaţiune militară specială”.

oua serie NFT are rolul ”să răspândească informaţii veridice în rândul comunităţii digitale din lume şi să strângă donaţii pentru sprijinul Ucrainei”, potrivit unui mesaj de pe site-ul web al colecţiei.

Jetoanele nefungibile (NFT) sunt un tip de criptoactiv care a explodat în popularitate anul trecut. Acestea folosesc tehnologia din spatele bitcoin pentru a înregistra cine deţine un fişier digital de la o imagine la un videoclip sau un text.

Până acum, Ucraina a cumpărat provizii pentru armata sa prin donaţiile sale cripto, inclusiv veste antiglonţ, căşti, prânzuri şi medicamente, a declarat luna aceasta pe Twitter adjunctul ministrului ucrainean al transformării digitale, Alex Borniakov.

NFT-urile sunt de obicei cumpărate cu criptomonede precum ether.

NFT-urile ucrainene vor costa iniţial 0,15 ether, sau puţin peste 475 de dolari.

Fondurile vor merge direct în portofelele cripto digitale ale Kievului, potrivit site-ului.

Creşterea explozivă a vânzărilor de NFT a lăsat mulţi observatori nedumeriţi de ce se cheltuiesc atât de mulţi bani pe articole care nu există fizic. Cu toate acestea, acestea au devenit un instrument popular de strângere de fonduri în ultimele luni, existând grupuri de oameni care îşi unesc fondurile cripto pentru a cumpăra NFT-uri pentru a creşte gradul de conştientizare a unei anumite cauze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.