Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a decis să ofere doze 'booster' tuturor rezidenţilor săi adulţi

smartradio.ro
vaccin doctor jenssen covid J&J

Ucraina a luat decizia de a oferi doze de supra-rapel ("booster") ale unor vaccinuri anti-COVID-19 pentru toţi rezidenţii săi adulţi, în contextul în care varianta Omicron a noului coronavirus se răspândeşte tot mai mult în ţară şi va determina cel mai probabil o creştere bruscă a numărului de infectări în luna februarie, a anunţat joi ministrul ucrainean al Sănătăţii, Viktor Liaşko, citat de Reuters.

După mai multe perioade marcate de măsuri epidemiologice stricte, numărul mediu zilnic al cazurilor de COVID-19 din Ucraina a scăzut la circa 4.000 la începutul lunii ianuarie de la aproximativ 10.000 în prima parte a lunii decembrie.

"Sistemul medical se pregăteşte pentru o nouă creştere a numărului de cazuri de COVID-19 în Ucraina", a declarat ministrul Viktor Liaşko într-un mesaj publicat pe Facebook, potrivit Agerpres.ro.

"Îi îndemn pe toţi ucrainenii să facă alegerea conştientă de a se vaccina împotriva bolii provocate de noul coronavirus şi să ne ajute să învingem pandemia", a mai scris ministrul Liaşko, adăugând că toţi cetăţenii vaccinaţi cu schemă completă şi cu vârste de peste 18 ani din ţară vor fi eligibili pentru a se vaccina cu doza "booster" - fie cu serul Pfizer-BioNTech, fie cu serul Moderna.

Autorităţile din Ucraina au detectat primul caz de infectare cu Omicron în decembrie şi au precizat că persoana infectată s-a întors recent din Emiratele Arabe Unite.

În Ucraina, o ţară cu 41 de milioane de locuitori, doar 13,9 milioane de rezidenţi s-au vaccinat cu schemă completă împotriva noului coronavirus. Autorităţile de la Kiev au înregistrat 97.000 de decese asociate COVID-19 de la începutul pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.