Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a depozitat aproximativ 1,1 miliarde de metri cubi de gaze din UE și Moldova în august

euractiv.com
gaze ucraina

În luna august, 1.096 milioane de metri cubi (mcm) de gaze naturale au fost importate în Ucraina, majoritatea fiind trimise spre depozitare de către comercianți nerezidenți, inclusiv Slovacia, Ungaria, Polonia și Moldova, scrie ceenergynews.com.

Slovacia a stocat 611,8 mcm, reprezentând 56% din toate volumele importate luna trecută, în timp ce Ungaria a stocat 215,9 mcm (20%), Moldova 166,9 mcm (15%) și Polonia 98,4 mcm (9%).

În total, de la începutul anului 2023, Ucraina a primit peste 1,884 miliarde de metri cubi (mld. mc) de gaze naturale din țările UE și din Republica Moldova. În lunile iulie și august s-a înregistrat o "cerere deosebit de mare" în rândul traderilor străini pentru stocarea sezonieră a gazelor în Ucraina, a precizat operatorul de transport de gaze al țării (GTSOU) într-un comunicat de presă.

"Datele actuale indică faptul că această situație va continua cel puțin în septembrie. Până în prezent, aproape toate punctele de intrare vestice în GTS ucrainean funcționează la capacitate maximă: Direcția poloneză a fost utilizată în iulie-august în proporție de 81%, cea maghiară - cu 89%, reversul virtual din Moldova - cu 98%, și există o oportunitate de a crește volumele din Slovacia", a declarat directorul general al GTSOU, Dmytro Lyppa.

O analiză recentă a riscurilor realizată de părțile interesate ucrainene și internaționale a constatat că instalațiile de depozitare și transport al gazelor din Ucraina sunt "foarte" fiabile și rezistente, în ciuda războiului în curs.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.