Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a lăsat Germania fără arme (documente ale Ministerului german al Apărării)

newsmaker.md
obuze

Forţele armate germane mai dispun doar de circa 20.000 de obuze de calibru mare, relevă documente ale Ministerului german al Apărării despre care scrie luni publicaţia Der Spiegel, citată de Reuters, anunță Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, respectivele documente au fost pregătite pentru a convinge comisia pentru buget din legislativ asupra nevoii urgente pentru achiziţii de obuze care să completeze stocurile de muniţii de artilerie diminuate în urma ajutorului militar oferit Ucrainei după invazia rusă.

Războiul pornit de Rusia este unul de mare intensitate cu un mare consum de muniţii

Armata ucraineană foloseşte zilnic mii de obuze de calibrul 155 mm, consumul de obuze de mare calibru fiind încă şi mai semnificativ de partea rusă. Prin urmare, statele aliate Ucrainei i-au furnizat acesteia mari cantităţi de obuze, iar în condiţiile în care industria de apărare americană şi europeană nu dispune de capacităţi pentru a face faţă unei asemenea cadenţe, unele state şi-au diminuat drastic stocurile de muniţii.

Germania are nevoie să-şi constituie până în anul 2031 un stoc de circa 230.000 de obuze pentru a se conforma obiectivului NATO ca statele membre ale acestei alianţe să poată susţine cel puţin 30 de zile de lupte de înaltă intensitate, scrie Der Spiegel.

Ministerul german al Apărării nu a comentat deocamdată relatarea acestei publicaţii. Tot conform Der Spiegel, acest minister doreşte să prezinte comisiei pentru buget nouă contracte pentru achiziţia accelerată de muniţii pentru tancuri şi artileria grea în lunile următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.