Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina A OPRIT un nou atac cibernetic de proporţii al hackerilor ruşi

hacker

Serviciul de combatere a criminalităţii informatice din cadrul poliţiei ucrainene a blocat un al doilea atac cibernetic împotriva Ucrainei, a anunţat miercuri ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov, citat de Reuters, conform agerpres.

Experţii încă încearcă să stabilească cine s-a aflat în spatele unui atac cu virus malware care a scos din funcţiune sistemele informatice ale unor mari companii din întreaga lume.

Citeşte şi: Proteste MASIVE la Hamburg. Poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene - VIDEO

Potrivit unor oficiali din serviciile informatice ucrainene şi firme de securitate, primele infectări în acel atac s-au răspândit printr-un program de tip malware emis de M.E.Doc, acuzaţii respinse de proprietarii companiei.

Avakov a scris pe Facebook că ultimul atac a fost lansat la 13:40 ora Kievului (10:40 GMT) şi a fost programat să atingă punctul maxim la ora locală 16:00 (13:00 GMT).

El a adăugat că până la ora 15:00 (12:00 GMT), serviciul de combatere a criminalităţii informatice a blocat trimiterea şi activarea virusului de pe serverele sistemului informatic M.E.Doc.

"Atacul a fost oprit. Serverele au fost eliminate împreună cu urmele impactului infractorilor cibernetici, în mod evident având rădăcinile în Federaţia Rusă", potrivit lui Avakov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.