Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a plătit o sumă amețitoare Rusiei pentru a primi gaz

gazprom

Kievul a anunţat marţi că a plătit gigantului semi-public rus Gazprom 1,45 miliarde de dolari din datoria sa, prima condiţie pentru reluarea livrărilor de gaz rusesc către Ucraina întrerupte în luna iunie. 

Grupul public ucrainean 'Naftogaz a plătit Gazprom o primă tranşă de arierate de 1,45 miliarde de dolari' din cele 3,1 miliarde pe care Kievul trebuie să le plătească până la sfârşitul anului, a anunţat Naftogaz într-un comunicat.

După mai multe runde de negocieri, Ucraina, Rusia şi Uniunea Europeană au găsit joi o soluţie temporară la contenciosul asupra livrărilor de gaz rusesc, care asigură aprovizionarea Ucrainei dar şi a Europei de Vest pentru iarnă.

Acordurile s-au axat pe plata datoriei Ucrainei, precum şi asupra modalităţilor de plată a livrărilor până în martie 2015. 

Decontarea unei datorii de 3,1 miliarde de dolari a fost stabilită să se facă în două tranşe, prima de 1,45 miliarde dolari care tocmai a fost plătită de Naftogaz şi cealaltă de 1,65 miliarde ce trebuie plătită până la sfârşitul anului, scrie agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.