Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina a pregătit un plan în 12 puncte privind peninsula Crimeea, după recapturarea ei de la Rusia

pravda.com
ucraina-armata-militari-razboi

Ucraina a pregătit un plan în 12 puncte privind peninsula Crimeea, după recapturarea ei de la Rusia, a afirmat secretarul Consiliului naţional pentru securitate şi apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, citat duminică de dpa, potrivit Agerpres.

Planul include demolarea podului ce asigură legătura feroviară şi rutieră între peninsula şi teritoriul rus, peste strâmtoarea Kerci, a precizat Danilov pe Facebook.

El include de asemenea eliberarea din funcţii a tuturor celor care au slujit autorităţile ruse de la anexarea peninsulei, în 2014, a adăugat Danilov, numindu-i pe respectivii oficiali drept "gunoaie".

Responsabilul ucrainean a prezentat ca model în acest sens denazificarea Germaniei după al doilea război mondial.

Colaboratorii cu ruşii şi trădătorii statului ucrainean vor fi deferiţi instanţei, în a doua etapă a planului, a mai spus Danilov, menţionând judecătorii, procurorii şi personalul serviciilor de securitate. Totodată, potrivit acestui plan, ruşii care s-au stabilit în peninsulă după februarie 2014 vor fi expulzaţi şi achiziţiile de proprietăţi făcute de aceştia vor fi anulate.

"Va fi implementat un amplu program de detoxificare pentru a neutraliza consecinţele propagandei ruse asupra conştiinţei publice a unei părţi a populaţiei", a precizat responsabilul ucrainean, adăugând că deţinuţii politici vor fi eliberaţi imediat

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.