Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina acuză soldații ruși că blochează trecerea ajutoarelor primite din toată lumea: Mariupol nu mai are medicamente

Reuters - Agerpres
Mariupol distrugeri lupte

Convoaiele umanitare nu pot transporta medicamente, apă și alimente în unele orașe, afirmă ministrul adjunct al Sănătății din Ucraina, potrivit Sky News. Viceministrul ucrainean al sănătății, Oleksii Laremenko, susține că situația umanitară este dezastruoasă în Ucraina. Politicianul a spus că forțele rusești continuă să vizeze zone rezidențiale, spitale și unități sociale din țara devastată de război, scrie Mediafax.

„În unele regiuni, coridoarele umanitare nu funcționează și nu putem aduce medicamente, apă și alimente în orașele noastre, în special în Mariupol, Cernigău și în alte câteva orașe. Este o situație foarte proastă și ceea ce avem cu adevărat nevoie este să deschidem un coridor umanitar pentru a duce medicamente oamenilor din spitale", a spus Laremenko.

Viceministrul ucrainean a declarat că Ucraina a primit până în prezent peste 2.600 de tone de medicamente și echipamente medicale, dar că țara încă „are nevoie de mai mult". Întrebat despre situația din orașul asediat Mariupol, el a adăugat: „Nu am reușit să aducem medicamente la Mariupol în ultimele 36 de zile. De fapt, nu avem o imagine clară despre cât de gravă este criza umanitară de acolo, dar a fost critică în ultimele câteva săptămâni".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.