Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucrainenii iau peste picior ancheta rusă privind explozia de pe Podul Crimeii: Sunt departe de realitate. Așa se întâmplă când beau cafea proastă

Twitter
podul Kerci crimeea explozie

Şeful interimar al Serviciului de Securitate al Ucrainei, Vasil Maliuk, susţine că ancheta ruşilor este departe de realitate în ceea ce priveşte investigarea exploziei de pe Podul Crimeii. "Vorbesc despre pseudo-ancheta pe care o desfășoară (ruşii, n.r.) cu privire la incidentul de pe podul din Crimeea.

În 'ancheta' lor, au ajuns la concluzia că în aruncarea în aer a podului ar fi implicat colegul meu Kirilo Budanov (şeful serviciului de informaţii al armatei, n.r.) și Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului Apărării. Vă asigur că nu este așa. Iar noi înțelegem că rușii, în general, sunt departe de realitate" - a explicat Maliuk, într-un interviu pentru Interfax-Ucraina.

Totodată, şeful SBU a comentat exploziile din teritoriile ocupate temporar de ruşi. "În teritoriile temporar ocupate, pe ici pe colo, explodează câte ceva. Cineva bea cafea de proastă calitate, cineva alimentează cu combustibil de proastă calitate. Este clar că au loc niște procese. Iar pe podul Crimeii, probabil, un camion a alimentat cu combustibil greșit și au obţinut ce au obţinut" - a afirmat Maliuk.

Acesta a adăugat că încă nu poate spune cum au loc astfel de incidente și cine se află în spatele lor, deoarece acest lucru i-ar putea pune în pericol pe patrioții care nu rămân indiferenţi faţă de ceea ce se întâmplă. "Toate la timpul lor - după victorie, vom vorbi în detaliu" - a adăugat Vasil Maliuk.

Amintim că, în dimineața de 8 octombrie, un incendiu puternic a izbucnit pe linia de cale ferată a Podului Crimeii, în urma unei explozii, iar o parte a podului s-a prăbușit. Ulterior, Federația Rusă a acuzat că în spatele exploziei respective se află șeful serviciului de informaţii al armatei ucrainene, Kirilo Budanov.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei susţine că a identificat 12 complici în pregătirea "atacului terorist" și că ar fi reținut deja opt suspeţi. Direcția Principală de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării, condusă de Kirilo Budanov, a calificat drept un "nonsens" acuzaţiile şi ancheta Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.