Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina anunță că a interceptat generalii ruși: s-ar fi dat ordine pentru un nou masacru de tip Bucea

zelenski bucea

Un comandant rus le-ar fi ordonat soldaților săi să tragă și să „elimine" civili ucraineni în apropierea orașului Mariupol, potrivit a ceea ce Kievul a declarat că este o conversație radio interceptată, anunță Sky News. Într-o înregistrare publicată de serviciul de securitate ucrainean SBU, preluată de The Times, un soldat anonim spune: „Sunt doi oameni care ies din livadă în [haine] civile". De asemenea, el spune că a fost văzut un vehicul, dar nu este clar dacă este civil sau militar.

Citește și: Ion Cristoiu publică informații controversate despre masacrul de la Bucea: De ce primarul a tăcut după plecarea rușilor

Citește și: Vladimir Putin s-a dezlănțuit într-o discuție cu Viktor Orban: Ucraina a făcut 'provocare grosolană şi cinică' la Bucea

„Scoate-i pe toți afară!", îi strigă superiorul său ca răspuns, adăugând că nu este important dacă la fața locului sunt sau nu combatanți.

„Am înțeles", spune soldatul.

The Times susține că, pe baza comentariilor soldaților, se crede că incidentul a avut loc într-un sat de lângă Mariupol.

În înregistrarea dezvăluită, un alt soldat rus se plânge că el și colegii săi sunt depășiți numeric și nu primesc niciun sprijin din partea Moscovei.

„Grupul lor [ucrainean] are 150.000 [de soldați]!", spune el. „Și noi suntem, 3.000, dacă nu cumva... Ei sunt în stânga, în dreapta, ne înconjoară! Sunt atât de mulți ei și atât de puțini noi. Nu avem nici un sprijin, nici aviație, nimic", se plânge soldatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.