Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina, apel disperat către SUA: Kievul cere interzicerea Moscovei de la programul SWIFT

ZdG
ucraina drapel steag

Ministrul de externe ucrainean îi cere secretarului de stat al SUA să îndemne partenerii europeni să interzică Rusia de la SWIFT. Într-o convorbire telefonică de vineri, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba i-a cerut omologul său american, secretarul de stat Antony Blinken, să îi îndemne pe liderii „europeni ezitanti” să interzică Rusia de la SWIFT, o rețea de înaltă securitate care conectează mii de instituții financiare din întreaga lume.

„Încă un apel cu prietenul și omologul meu american [secretarul Blinken] privind necesitatea de a folosi toată influența SUA asupra unor țări europene ezitante pentru a interzice Rusiei de la SWIFT”, a scris Kuleba pe Twitter, transmite CNN.

Statele Unite și Uniunea Europeană s-au împiedicat până acum să retragă Rusia de la SWIFT, după ce nu au căzut de acord asupra unui pas pe care unii l-au numit „opțiune nucleară”.

Într-un tweet distribuit după apelul dintre Kuleba și Blinken, ministrul de externe ucrainean a remarcat că cei doi au discutat și despre „furnizarea ulterioară de arme defensive a Ucrainei”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.