Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina ar putea să fie ștearsă de pe hartă: 'Nu ar mai exista, dacă trupele ucrainene ar înceta să lupte!'

ucraina harta

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, afirmă că aliaţii din Occident au devenit "mai puternici" prin solidaritatea manifestată în contextul conflictului militar din Ucraina, dar admite că nu există semnale că Rusia va opri războiul anul acesta.

"Suntem mai puternici decât războiul (preşedintelui rus Vladimir) Putin. Uniunea Europeană este asigurarea noastră de viaţă, acest lucru este pozitiv anul acesta. Mii de oamenii şi-au deschis uşile pentru refugiaţi, este o solidaritate pe care nu am mai văzut-o până acum", a declarat Annalena Baerbock într-un interviu acordat publicaţiei Table Berlin, potrivit site-ului Web.de, informează Mediafax.

Întrebată despre perspectivele de pace în Ucraina, în contextul în care aliaţii occidentali argumentează că aprovizionarea cu armament a armatei ucrainene va slăbi Rusia şi va facilita negocierile pentru oprirea războiului, Baerbock a declarat că nu crede că Vladimir Putin va opri invazia militară.

"În pofida tuturor eforturilor internaţionale, nu există niciun semnal în prezent că Putin ar intenţiona să oprească în 2023 acţiunile brutale de distrugere", a admis Baerbock. Ministrul german de Externe crede că va fi pace doar dacă Rusia opreşte bombardamentele şi îşi retrage trupele din Ucraina. "Dacă trupele ucrainene ar înceta să lupte, Ucraina nu ar mai exista", a atras atenţia Baerbock.

Rusia şi Ucraina nu poartă negocieri pentru oprirea conflictului. Kievul şi Occidentul acuză Moscova de lipsă de seriozitate în negocieri, iar Kremlinul denunţă refuzul liderilor ucraineni de a negocia şi furnizarea de armament de către NATO şi Uniunea Europeană. Administraţia Volodimir Zelenski condiţionează negocierile cu Rusia de retragerea trupelor ruse şi a emis un decret prin care nu va purta negocieri atât timp cât este în funcţie preşedintele Vladimir Putin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.