Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina asigură Moldova că nu va fi nicio problemă cu gazul

libertatea.ro
gaze naturale gazprom

În ajun autoritățile câtorva regiuni din Ucraina au abordat o situație extraordinară legată de problema distribuției de gaze.

Kiril Timoșenko, primul șef adjunct al Aparatului Prezidențial al lui Vladimir Zelenski, a declarat că în depozit este suficient gaz pentru a satisface necesitățile populației și ale sectoarelor sociale, scrie presa locală, transmite presa din Moldova.

Kiril Timoșenko a reacționat la informațiile, precum că în anumite regiuni ale țării, Comisiile locale abordează ce să facă în caz de situație de urgență privind problema gazului, în primul rând, în instituțiile de învățământ și locuințe, pentru perioada toamnă-iarnă 2021/2022.

În același timp, adjunctul lui Andrei Ermak, deja însuși șeful Aparatului Prezidențial, a calificat apariția unor asemenea informații în mass-media drept „manipulări” și a precizat că, de fapt, Comisiile locale s-au convocat „doar pentru a discuta despre momente tehnice cu scopul de a grăbi procesul de semnare a contractului privind distribuția de gaze”.

„Gaz în depozit este suficient pentru populație. Nu va fi nicio problemă”, a punctat acesta.

În plus, Timoșenko mai subliniase că până la 15 octombrie „Naftogaz” este pregătit să semneze toate acordurile cu consumatorii sectoarelor sociale, cum ar fi școli, grădinițe, spitale.

„Nu faceți panică. Prețul la gaz pe piață într-adevăr variază, însă statul prin toate modalitățile ajută autoritățile locale să depășească această criză, printre altele, prin prețuri speciale”, a adăugat el.

Prețurile la gaz pentru cetățeni vor fi de 7,42 grivne, raportat la cursul valutar actual este echivalentul a 148,94 lei moldovenești. Cu un asemenea tarif s-a înțeles „Naftogaz” să vândă combustibil către comercianții cu amănuntul și companiile producătoare de căldură pentru a satisface nevoile populației.

În schimb, prețurile la gaz pentru sectoarele sociale vor constitui 16,8 grivne, adică 337,21 lei moldovenești. Este vorba despre tariful deplin care include taxa pe valoarea adăugată și cel pe transportare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.