Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina, lovită pe toate fronturile: Avertisment de noi atacuri cibernetice primit de autoritățile de la Kiev, acuzațiile curg către Rusia

publika.md
atac cibernetic

Autorităţile ucrainene au anunţat că au identificat avertismente online potrivit cărora hackerii pregătesc, marţi, noi atacuri asupra agenţiilor guvernamentale, băncilor şi sectorului de apărare, informează Reuters.

Ucraina a fost ţint unei serii de atacuri cibernetice în ultimele săptămâni, pentru care guvernul ucrainean a învinovăţit Rusia. Moscova, care este angrenată într-un conflict tot mai intens cu Occidentul din cauza Ucrainei, a negat orice implicare în respectivele atacuri.

Agenţia ucraineană guvernamentală de securitate cibernetică CERT-UA a comunicat, luni, că a interceptat avertismente pe un forum destinat hackerilor.

Un mesaj „se referea la închirierea de servere pentru a organiza noi atacuri asupra site-urilor web din sectorul public, sectorul bancar şi sectorul de apărare”, se arată în comunicatul agenţiei.

Ucraina a acuzat Rusia, săptămâna trecută, că a organizat atacul cibernetic care a închis site-ul Ministerului Apărării şi a afectat activităţile a două bănci de stat.

Atacurile online şi avertismentele cu privire la potenţialele atacuri cibernetice vin în contextul în care statele occidentale acuză Rusia că plănuieşte o invazie a Ucrainei, statul vecin. Moscova dezminte orice plan de invazie, însă a solicitat garanţii de securitate, precum şi promisiunea că Ucraina nu va adera la NATO.

Ucraina a acuzat anterior Rusia că a lansat atacuri cibernetice pentru a crea panică şi a doborî sistemul său financiar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.