Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina avertizează ferm Germania și SUA: dorința Kievului ar însemna un dezastru pentru Vladimir Putin

Facebook
rachete-razboi

Ucraina avertizează ferm Germania și SUA: dorința Kievului ar însemna un dezastru pentru Vladimir Putin

Mihailo Podoliak, consilier al şefului cancelariei prezidenţiale de la Kiev, a explicat că forțele armate ucrainene au nevoie acum de rachete cu rază lungă de acțiune Taurus și ATACMS pentru a accelera contraofensiva, pentru a reduce capacitățile de luptă ale Rusiei și pentru a salva mai multe vieți în rândul apărătorilor Ucrainei, informează RBC, potrivit Rador.

"Rachetele cu rază lungă de acțiune pentru Ucraina înseamnă acum o scădere bruscă a capacităților de luptă ale Rusiei. Aceasta înseamnă distrugerea activă a rezervelor și resurselor Rusiei aflate la distanţă. Mai înseamnă distrugerea logisticii din spatele frontului - depozite, transport, combustibil" - a scris Podoliak, luni, pe o reţea socială. De asemenea, potrivit acestuia, furnizarea de rachete cu rază lungă de acțiune către Ucraina va accelera operațiunile ofensive ale Forțelor Armate ucrainene şi va salva viețile militarilor, minimizând pierderile. "Și, cel mai important, ar însemna dezescaladare. Exact asta este diplomația actuală. Ucraina are nevoie de Taurus (din Germania) și ATACMS (din SUA)" - a subliniat consilierul șefului Biroului Preşedintelui de la Kiev.

Olaf Scholz nu prea e de acord

RBC aminteşte că, în urmă cu câteva luni, un deputat din Bundestag a cerut ca Germania să ofere Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune Taurus, astfel încât ucrainenii să se poată proteja împotriva invaziei ruse. Ulterior, în mass-media au apărut informații potrivit cărora Kievul a cerut oficial furnizarea unor astfel de rachete din partea Germaniei, dar autoritățile de la Berlin nu au luat o decizie în acest sens. Recent, jurnalişti germani au scris că sprijinul pentru transferul rachetelor Taurus către Ucraina este în creştere în guvernul şi parlamentul de la Berlin. În același timp, potrivit Spiegel, cancelarul german, Olaf Scholz, pledează pentru modificări tehnice în cazul acestor rachete, pentru a face imposibilă lovirea teritoriului Rusiei. Acest lucru, însă, nu s-ar aplica şi în cazul teritoriului Crimii, peninsulă ucraineană ocupată de ruşi. Între timp, oficiali din Bundestag continuă să-l critice pe Scholz, din cauza refuzului său de a furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acțiune - mai scrie RBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.