Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina cere ajutor aerian, după ce o rachetă a căzut în Moldova: 'Atacurile Rusiei reprezintă o amenințare directă la adresa securității țărilor vecine'

bbc.com
racheta coreea

Ucraina ar trebui să primească mijloace moderne de apărare antirachetă și aeriană cât mai curând posibil, deoarece atacurile cu rachete ale Rusiei reprezintă o amenințare directă la adresa securității țărilor vecine, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, comentând căderea unei rachete rusești în nordul Moldovei.

Potrivit lui Nikolenko, Ucraina spune în mod constant că Federația Rusă duce un război nu numai împotriva Ucrainei, ci și împotriva Europei.

"Atacurile cu rachete lansate de Rusia asupra orașelor ucrainene reprezintă o amenințare directă la adresa securității țărilor vecine. De aceea, este extrem de important ca Ucraina să primească cât mai curând posibil capacități moderne de apărare antirachetă și antiaeriană. Aceste sisteme vor salva viețile oamenilor și vor proteja infrastructura critică", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

În dimineața zilei de 31 octombrie, o rachetă rusească a căzut în așezarea Naslavcha din nordul Moldovei, situată la granița cu Ucraina.

Ministerul Afacerilor Interne al țării a menționat că racheta a fost doborâtă de sistemul ucrainean de apărare aeriană. În prezent, nu există victime, dar geamurile mai multor case au fost sparte.

În dimineața zilei de 31 octombrie, Rusia a lansat din nou un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.