Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina cere, cetățenii plătesc: UE trebuie să impună un embargo pe gazul rusesc, anunță cabinetul lui Zelenski

pbs.twimg.com
Volodimir Zelenski

Ultimele atacuri cu rachete ale Rusiei asupra Kievului arată că sancțiunile internaționale ar trebui să fie mai agresive și să includă un embargo al UE asupra gazului rusesc, a declarat duminică șeful de cabinet al președintelui ucrainean. Mai devreme, şeful diplomaţiei ucrainene ceruse arme. "Summitul G7 ar trebui să răspundă la atacurile rusești asupra Kievului", a declarat Andri Yermak, șeful biroului președintelui, conform Reuters.

"Sancțiunile ar trebui să fie mai agresive. Un embargou asupra exporturilor de aur este bun, dar este nevoie de un embargo asupra gazelor în noul pachet de sancțiuni al UE", a declarat el pe Telegram. Mai devreme, Dmitro Kuleba, şeful diplomaţiei ucrainene, a declarat că țările G7 trebuie să răspundă la noile atacuri cu rachete împotriva Ucrainei de duminică prin impunerea de noi sancțiuni împotriva Rusiei și prin furnizarea de mai multe arme grele Ucrainei.

"Acest copil ucrainean în vârstă de 7 ani dormea liniștit în Kiev până când o rachetă rusească i-a aruncat în aer casa. Multe alte zone din jurul Ucrainei sunt sub atacuri. Summitul G7 trebuie să răspundă cu mai multe sancțiuni împotriva Rusiei și mai multe arme grele pentru Ucraina", a declarat Kuleba pe Twitter. Copilul la care se referă Kuleba este o fetiță de 7 ani, salvată duminică din ruinele unui bloc atacat de forțele rusești, în Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.