Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina cere mai mulți bani de la UE

ucraina ue

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a cerut Uniunii Europene, luni, împrumuturi de sute de milioane de euro și ajutor pentru infrastructură și domeniul afacerilor în regiunile de est și de sud, relatează site-ul agenției Reuters preluat de mediafax.

Miniștrii de Externe din UE au purtat discuții privind mărirea ajutorului dat Ucrainei, unde luna viitoare vor avea loc alegeri prezidențiale.

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a confirmat că Blocul comunitar va impune mai multe sancțiuni asupra Rusiei în urma incidentului din Marea Azov.

"Avem nevoie de susținere în sudul Ucrainei, să lucreze cu noi la infrastructură. Tentativele Rusiei de a destabiliza sudul Ucrainei sunt impostante pentru securitatea europeană", a declarat Klimkin.

"Există o încercare de a sufocat întreaga regiune Donbass. Avem nevoie de infrastructură, este vorba despre drumuri și căi ferate. Și pentru a susține oamenii, să îi ajutăm să lanseze afaceri mici și medii pentru că avem nevoie să transformăm întreg modelul economic", a adăugat acesta.

Rusia a anexat Crimeea în 2014 și susține separatiștii din regiunea estică Donbass.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.