Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ucraina confiscă active de 5,5 milioane de dolari ale unei companii rusești de apărare

bbc.com
elicopter militar

Ucraina a confiscat active aparţinând companiei militare ruse Rostvertol PJSC în valoare de aproape 5,5 milioane de dolari, inclusiv piese pentru elicoptere de luptă, anunţă Servicul ucrainean de securitate SBU, relatează CNN.

”Este vorba despre un  lot de piese pentru sisteme de control ale elicopterelor de luptă, pe care una dintre fabricile din Liov le producea pentru societatea din Rostov (Rostvertol PJSC) în baza unui contract din 2011”, a anunţat marţi, într-un comunicat, SBU, conform news.ro.

”Ştim că Rostvertol PJSC este una dintre întrreprinderile-cheie ale complexului militaro-industrial al Federaţiei ruse, care produce elicoptere pentru grupările de ocupaţie”, subliniază SBU.

Întreprinderea rusească spera să- primească această comandă de la fabrica ucraineană din Liov în 2014.

Însă ”ofiţeri SBU de la contraiformaţii au blocat transferul către Rusia al componentelor de elicopter”, după anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova în 2014 şi ocuparea unor părţi ale regiunii Donbas, în estul Ucrainei, de către separatişti ucraineni proruşi susţinuiţi de către Rusia.

Un tribunal ucrainean anticorupţie a aprobat cererea Ministerului ucrainean al Justiţiei cu privire la transferul activelor întreprinderii ruse Ucrainei, precizează SBU.

În urma confiscării produselor, SBU urmează să transfere componentele tehnologice Forţelor Armate ucrainene, anunţă serviciul.

Rostvertol PJSC este întreprindere rusească cu sediul în Rostov-pe-Don care produce, potrivit site-ului companiei, elicoptere de tip Mi-26 comerciale şi militare, dar şi elicoptere militare de tip Mi-35M şi Mi-28NE Night Hunter.

Holdingul din care face parte - Russian Helicopters - aparţine conglomeratului rus de stat Rostec, potrivit site-ului întreprinderii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.